"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail'in gece boyu sürdürdüğü saldırılarda acı bilanço: Onlarca ölü ve yaralı var

İsrail'in gece boyu sürdürdüğü saldırılarda acı bilanço: Onlarca ölü ve yaralı var

İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 260. gününde de devam ediyor. Son olarak İsrail ordusunun gece boyu Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi yaşamını yitirirken birçok kişide yaralandı.

Saldırılara ilişkin bilgiler Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde yer aldı. Habere göre, İsrail ordusu, top mermileriyle yoğun şekilde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilenlerin çadırları dahil birçok noktaya saldırlar düzenledi. Burada en az 2 Filistinli öldü, 10 kişi yaralandı.

BİRÇOK AİLE SIĞINDIĞI YERDEN KAÇMAK ZORUNDA KALDI

İsrail güçleri, Refah'ın merkezinde saldırlara devam ederek, binaları da savaş uçakları ya da patlayıcılarla havaya uçuruyor. İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ile Refah kentlerine uzanan Mevasi bölgesine yoğun saldırlar düzenlemesi sonucu ölen ve yaralananlar oldu. Birçok aile de sığındığı yerlerden tekrar kaçmak zorunda kaldı.

İşgal topçuları ayrıca Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ile çevresine şiddetli top mermileriyle saldır düzenledi. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN SALDIRILAR SÜRÜYOR

Gazze'nin güneyindeki Netzarim ekseninde konuşlanan İsrail tankları da sabah saatlerinden itibaren Zeytun, Tel el-Heva, Şeyh Aclin ve Sabra mahallelerine top mermileri yağdırdı. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda ölen ve yaralanan Filistinlinin, Gazze kentinde yer alan El-Ehli Baptist Hastanesine nakli gerçekleştirildi.

İsrail ordusuna ait askeri helikopterler de Zeytun Mahallesindeki Filistinlilere ait birçok eve yoğun şekilde ateş açtı. Sağlık ekipleri, saldırı düzenlenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına devam ederken ölen ya da yaralananların sayısına ilişkin henüz net bilgi paylaşımında bulunmadı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *