"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya İsrail'in saldırdığı Lübnan'a uluslararası yardım seferberliği

İsrail'in saldırdığı Lübnan'a uluslararası yardım seferberliği

Lübnan'daki insani kriz derinleşirken, Türkiye, Suudi Arabistan, BAE, Katar, Mısır, Irak ve diğer ülkeler, bölgeye yardım göndereceklerini açıkladı. Uluslararası kuruluşlar da, çatışmaların ardından yerinden edilenler için acil destek sağlamak amacıyla harekete geçti.

Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Mısır, Irak, Ürdün, Kanada, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), Lübnan’a yardımda bulunacaklarını duyurdu.

İSRAİL- LÜBNAN SINIRINDA GERGİNLİK

İsrail, askeri araçlarını Lübnan sınırına yönlendirirken, Lübnan ordusu da güney sınırından geri çekildi. Beyaz Saray, İsrail'in hedefinin Hizbullah’ın saldırı kapasitesini zayıflatmak olduğunu belirtti. 17 Eylül'den bu yana İsrail bombardımanlarında 1217 kişi hayatını kaybetti, 970 kişi yaralandı. Ülke içindeki çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi yerinden oldu.

TÜRKİYE’DEN İNSANİ YARDIM

Türkiye, 30 ton insani ve tıbbi yardım malzemesi taşıyan bir uçak gönderdi. Yardım, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ulaştı.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN DESTEK

Suudi Arabistan haber ajansı SPA, Lübnan halkına insani ve tıbbi yardım yapılacağını duyurdu. Ülkenin kritik durumuna destek amacıyla yardım sağlanacak.

KATAR YARDIMLARINI DAĞITIYOR

Katar Yardım Kuruluşu, 24 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde insani yardım dağıtımında bulundu.

BAE’NİN ACİL YARDIMİ

BAE, Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın talimatıyla Lübnan’a 100 milyon dolar değerinde acil yardım göndereceğini açıkladı. Bu adım, BAE’nin Lübnan’ı destekleme kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

MISIR'DAN ACİL YARDIM TALEBİ

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile yaptığı telefon görüşmesinde acil insani ve tıbbi yardım malzemesi gönderilmesini talep etti.

IRAK'TAN YARDIM KÖPRÜSÜ

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Lübnan’a yardım ulaştırmak için hava ve kara köprüsü kurulacağını açıkladı. Irak, ayrıca ilaç, gıda ve kıyafet gibi malzemelerin bulunduğu yüzlerce tonluk yardım gönderdi.

ÜRDÜN’DEN YARDIM UÇAĞI

Ürdün, 29 Eylül’de insani yardım malzemesi taşıyan bir uçağı Lübnan’a ulaştırdı. Bu, eylülde gönderilen ikinci yardım uçağı oldu.

KANADA’DAN MALİ DESTEK

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki sivillere 7,4 milyon dolarlık yardımda bulunacağını duyurdu.

FRANSA’DAN TIBBİ YARDIM

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, 29 Eylül'de Lübnan’a yaptığı ziyaret sırasında 12 ton tıbbi malzemenin Lübnanlı yetkililere teslim edildiğini açıkladı.

İNGİLTERE’DEN YARDIM AÇIKLAMASI

İngiltere, Lübnan’daki insani yardımları desteklemek amacıyla 5 milyon sterlinlik yardımda bulunma kararı aldı. Yardımlar UNICEF aracılığıyla dağıtılacak.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN 11,2 MİLYON DOLAR

Avrupa Birliği, 29 Eylül'de yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan’a düzenlediği saldırılardan etkilenenlere 11,2 milyon dolarlık insani yardım yapılacağını belirtti.

DÜNYA GIDA PROGRAMI’NDAN GIDA YARDIMI

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Gıda Programı, Lübnan’daki saldırılardan etkilenen 1 milyon kişiye gıda yardımı ulaştırmak için bir operasyon başlattı. Bu kapsamda, yerinden edilenlere hazır gıda, ekmek, sıcak yemek ve gıda kolisi dağıtılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *