"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2452 %-0.05
37,0288 %0.06
2.300.806 %-0.626
3.031,46 0,12
Ara
İşçi Haber Dünya İsrailli Bakan'dan El Halil saldırısı sonrası sert açıklamalar

İsrailli Bakan'dan El Halil saldırısı sonrası sert açıklamalar

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, işgal altındaki Batı Şeria'da halka yeni cezalar getirilmesi ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin öldürülmesi çağrısında bulundu.

İsrailli Bakan Itamar Ben Gvir, El Halil kentinde üç İsrail polisinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından X sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ben Gvir, "İsraillilerin yaşama hakkı, Filistin yönetimi vatandaşlarının hareket özgürlüğünden önce gelir," şeklinde bir ifade kullandı.

Saldırının ardından Batı Şeria'da daha fazla askeri kontrol noktası kurulmasını ve Filistinlilerin sokaklarda dolaşmalarına kısıtlama getirilmesini talep eden Ben Gvir, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere idam cezasının getirilmesini, daha fazla Filistin toprağının işgal edilmesini ve Gazze'de İsrailliler için yerleşim yerleri kurulmasını istedi.

Ayrıca, Filistin yönetimini "terörist" olarak nitelendirip, "terörü teşvik etmek ve Yahudileri öldürmek için maaş vermekle" suçladı.

Bu sabah Batı Şeria'nın El Halil kentindeki Terkumya beldesinde, bir araçtan İsrail polisinin bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıda üç İsrail polisi ölmüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *