"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya İsrailli emekli generalden dikkat çeken açıklama: ABD desteği olmadan buna giremez

İsrailli emekli generalden dikkat çeken açıklama: ABD desteği olmadan buna giremez

İsrailli emekli generalden itiraf gibi açıklama geldi! İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, yaptığı açıklamada "İsrail, tamamen ABD'ye bağımlı olduğu bölgesel bir savaşa doğru hızla ilerliyor" ifadelerine yer verdi.

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, İsrail'in Kanal 12 televizyonunun internet sitesinde kaleme aldığı yazıyla dikkatleri üzerine çekti. 

"NE BÖLGESEL BİR SAVAŞA YANIT VERECEK ..."

"İsrail, tamamen ABD'ye bağımlı olduğu bölgesel bir savaşa doğru hızla ilerliyor" başlıklı yazıyı kaleme alan Brik, yazısında şu sözlere yer verdi:

"Geçtiğimiz günlerde İsrail ordusu için endişe verici durumu henüz kavrayamayan bazı kişilerin İran ve Hizbullah karşılık vermeden önleyici saldırı düzenlenmesi gerektiğini söylediğini duyduk. Ne yazık ki bu kişiler, Hizbullah ve İran'a yönelik herhangi bir önleyici saldırının derhal bölgesel bir savaşa yol açacağını hesaba katmıyorlar.

İsrail ordusunun kendi başına ne bölgesel bir savaşa yanıt verecek, ne ulusal alt yapısını savunacak, ne de İran, Hizbullah ve vekillerini yenecek bir gücü var."

"MUHTEMEL BİR SAVAŞTA YALNIZ KALACAĞIZ"

Açıklamalarının devamında öngörüde bulunan Brik, şu ifadeleri kaleme aldı:

"Tahminim Biden, Netanyahu'ya Hizbullah ve İran kırmızı çizgiyi aşar ve İsrail vatandaşları büyük zarar görürse kapsamlı bölgesel bir savaşa yol açacak olsa bile ABD'nin İsrail'le beraber İran ve Hizbullah'ın askeri ve ekonomik hedeflerine şiddetli saldırı başlatacağını söyledi. Ancak bundan sonra Netanyahu, Biden'i dinlemezse muhtemel bir savaşta yalnız kalacağız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *