"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2785 %-0.02
37,0556 %0.16
2.314.324 %0.495
3.003,62 0,36
Ara
İşçi Haber Dünya Danimarkalı provokatör, Kur'an-ı Kerim yakmaya devam ediyor

Danimarkalı provokatör, Kur'an-ı Kerim yakmaya devam ediyor

Geçen yıl Ramazan Ayı'ndan bu yana Müslümanlar'ın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'i belirli bölgelerde yakarak provokasyon yapan Paludan, eylemlerine devam ediyor.

Danimarkalı Sıkı Yönetim Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İsveç'in başkenti Stockholm'de ülkenin en büyük camisinin önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan'ın bu saygısız eylemi tepkilere neden oldu.

Geniş sivil polis koruması altında Medbargareplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önüne gelen Paludan, çevredekilerin tepkilerine aldırış etmeden Kur'an-ı Kerim yakma eylemini gerçekleştirdi. İkinci bir skandal ise ülke polisinin eyleme karşı tavrıydı. Polis, müdahale etmediği gibi aynı zamanda Paludan'a koruma sağladı.

İslam ve Hz. Muhammed hakkında bazı hoş olmayan ifadeler kullanan Paludan, polis izin vermese de İsveç'te Kur'an'ı Kerim yakmaya devam edeceğini belirtti.

Paludan, dün de İsveç'in Jönköping kentinde cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Paludan, geçen yıl Ramazan ayı boyunca da Müslümanların yoğun yaşadığı mahalleler ve camilerin yakınlarında polis korumasında saygısız eylemlerine devam etmişti.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen göstericiler de yollarda lastikleri ateşe vermiş, çıkan olaylarda 104 polis ve 14 gösterici yaralanmış, 20 polis aracı yakılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *