"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2675 %-0.04
37,1075 %0.25
2.310.910 %0.51
2.999,70 0,23
Ara
İşçi Haber Dünya İtalya'dan Ukrayna yorumu: Rusya'ya yönelik saldırısı barış sürecini engelliyor

İtalya'dan Ukrayna yorumu: Rusya'ya yönelik saldırısı barış sürecini engelliyor

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik başlattığı saldırının barışa ulaşma sürecini zorlaştıracağını ifade etti.

Crosetto, Ekim 2022'de iktidara gelen Giorgia Meloni'nin liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin savunma bakanı olarak, Ukrayna'ya silah gönderimi konusunda koalisyon içindeki tartışmalara rağmen Kiev'i destekleme konusundaki tutumlarını sürdürdü. 

"Radio Anchio" adlı radyo kanalına verdiği röportajda Crosetto, Ukrayna'nın Kursk bölgesine düzenlediği operasyonun barış ve ateşkes olasılığını daha da uzaklaştıracağını belirtti. Crosetto, "Hiçbir ülke başka bir ülkenin topraklarını işgal etmemeli ve bu ilkeye bağlı kalmalıyız. Amacımız, Rus saldırılarının son bulması ve uluslararası hukuk normlarının yeniden sağlanmasıdır. Çatışmanın daha da şiddetlenmesi ve Rus topraklarına yayılması kabul edilemez. Bu tür eylemler, Rusya'nın Ukrayna cephesindeki durumunu daha da kötüleştirir ve barış süreci için gerekli olan ateşkesi zorlaştırır" şeklinde konuştu.

Crosetto ayrıca, İtalya'nın Kiev'e yalnızca savunma amaçlı silah sağladığını ve bu silahların Rusya'ya saldırı amacıyla kullanılma ihtimali bulunmadığını vurguladı. Barışa ulaşmak için savaşı körükleyecek etkilere neden olmaktan kaçınılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

6 Ağustos'ta Ukrayna ordusunun Rusya'nın güneyindeki Kursk bölgesine geniş çaplı bir saldırı başlatmasıyla savaşta yeni bir cephe açılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *