"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Kamala Harris’in İsrail politikası: Biden'ın çizgisine sadık kalacak mı?

Kamala Harris’in İsrail politikası: Biden'ın çizgisine sadık kalacak mı?

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım seçimlerinden çekilmesinin ardından desteklediği Kamala Harris, Biden'ın İsrail politikalarını sürdürmeye ve ABD'nin İsrail'e olan güçlü desteğini korumaya devam edecek.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıların arttığı ve Biden yönetiminin Netanyahu'yu örtülü bir şekilde eleştirdiği bir dönemde, Harris'in İsrail'e olan desteği belirginleşti. Harris, Gazze'deki olayların ardından, ABD'nin İsrail ve halkına olan bağlılığını vurgulayarak, onları destekleyeceklerini ve savunmalarını sağlamak için gereken desteği vereceklerini belirtti.

Şubat ayında Münih Güvenlik Konferansı'nda iki devletli çözümü desteklediğini ifade eden Harris, bu çözümün İsrail ve Filistin için barış ve güvenliği sağlayacağını söyledi. Mart ayında, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, İsrail'in insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştığından emin olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Refah'taki büyük bir askeri operasyonun hatalı olacağına dair uyarılarda bulundu.

Nisan ayında, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından, ABD'nin İsrail'e olan sarsılmaz desteğini yineleyerek, İsrail'in yanında olduklarını ifade etti. Haziran'da ise Gazze'deki protestoların insani duyguları yansıttığını belirterek, protestocuların bazı açıklamalarını reddetse de bu duyguları anladığını aktardı.

Bu hafta Harris'in ABD'yi ziyaret eden İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor.

HARRIS'İN EŞİ ANTİSEMİTİZM DANIŞMANLIĞI YAPIYOR

Emhoff, 2014'te Harris ile evlendikten sonra, Beyaz Saray'a adım attıktan sonra aktif avukatlığı bırakarak antisemitizmle mücadeleye odaklandı. Emhoff, Yahudi topluluğuyla etkileşimini artırdı ve Başkan Biden'a antisemitizm konusunda gayriresmi danışmanlık yapıyor. ABD basını, Harris'in başkan olması durumunda Emhoff'un ilk "First Gentleman" ve ilk Yahudi başkan eşi olacağını yazdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *