"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Kanada'da Türk ailenin restoranı kundaklandı

Kanada'da Türk ailenin restoranı kundaklandı

Kanada'nın Quebec bölgesinde restoranı kundaklanan Türk aile, olayın aydınlatılmasını beklediklerini söyledi.

Türk ailenin işlettiği Pizza Mozza restoranı, 31 Ağustos ve 2 Eylül gecelerinde ardı ardına kundaklandı.

Restoran sahiplerinden Berat Saymadi, yaptığı açıklamada, çevrede kimseyle sorun yaşamadıklarını belirterek, "Herhangi bir problemimiz yoktu; çevremizle iyi ilişkiler içindeydik," dedi.

2 Eylül'deki ikinci yangın gecesi polislerin evine geldiğini belirten Saymadi, "Dükkan yanıyordu ve iki yıllık emeğimiz bir anda kül oldu. Çok zor bir durumdu, duygusal olarak yıkıldık," şeklinde konuştu.

İlk kundaklamada büyük bir hasar yaşamadıklarını ancak ikincisinde dükkanın tamamen yandığını ifade eden Saymadi, "İkinci yangın tamamen kundaklama sonucu oldu. Kundaklayan kişilerin var olduğu kesin," dedi.

Polis soruşturmasının sürdüğünü ve çevredeki kamera kayıtlarının toplandığını belirten Saymadi, "Polisler çevredeki diğer restoran ve komşularla da görüştü. Şu anda ne olduğunu bilmiyoruz, ama bu olay bölgeyi etkileyen ve insanların güvenliğini tehlikeye atan bir durum," dedi.

Kundaklamanın nedeninin göçmen karşıtlığı mı yoksa rekabet mi olduğunu bilmediklerini söyleyen Saymadi, "Bu olay toplum sağlığını ve birlikte yaşamayı etkileyen ciddi bir mesele. Bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *