"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Dünya Kızıldeniz'de tansiyon yükseliyor! İsrail'e giden dev gemi füzelerle imha edildi

Kızıldeniz'de tansiyon yükseliyor! İsrail'e giden dev gemi füzelerle imha edildi

Yemende'ki İran destekli Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri tarafından yapılan açıklamada,  İsrail'e seyreden bir gemiyi hedef aldıklarını ve geminin büyük hasar aldığını duyurdu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri'nin, televizyonda yayınlanan konuşmasında, limanlara erişimin yasaklanması kararını ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail'e seyreden bir gemiyi hedef aldıklarını duyurdu. Askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucu geminin ciddi şekilde hasar gördüğü ve batabileceği bildirildi.

CİDDİ ŞEKİLDE HASAR GÖRMÜŞ

Seri, geminin İnsansız Hava Araçları (İHA) ve balistik füze ile vurulduğunu belirtti.

Füzelerle geminin imha edildiğini aktaran Seri, saldırı sonucu geminin ciddi şekilde hasar gördüğünü ve batabileceğini söyledi.

KIZILDENİZ'DE YAŞANANLAR

Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırmaya devam ediyor.

Husilerin devam eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı. ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu duyurdu.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'de kontrollerinde bulunan bölgelere saldırısı üzerine Husiler, bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacağını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *