"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Kore Cumhuriyeti haritadan siliniyor mu?

Kore Cumhuriyeti haritadan siliniyor mu?

Kuzey Kore, Güney Kore’den gelen propaganda broşürleri sonrası 1.4 milyon gencin askere yazıldığını duyurdu. Sınırda patlayıcılarla yapılan tahribat ve uyarı ateşleriyle tansiyon yükselirken, Kore Cumhuriyeti’nin geleceği tehlikeye girdi.

Kuzey Kore devlet medyası, Güney Kore’den gelen propaganda broşürlerini düşüren insansız hava aracının ardından 1.4 milyon gencin askere kaydolduğunu açıkladı. Bu durumun iki Kore'yi "savaşın eşiğine" getirdiği düşüncesine sebebiyet verdi.

Dün, Kuzey Kore, Güney Kore'nin katkısıyla inşa edilen sınır yollarını ve demiryollarını patlayıcılarla yok etti. Patlama sırasında Güney Kore, Kuzey Kore askerlerine uyarı ateşi açtı.

Kuzey Kore televizyonu, bir devlet binasında orduya katılmak için kayıt yaptıran binlerce gençle dolu uzun kuyrukları gösterdi. Televizyon muhabiri, "Eğer bir savaş çıkarsa, Kore Cumhuriyeti haritadan silinecektir" ifadesini kullandı; Kore Cumhuriyeti, Güney Kore’nin resmi adıdır.

Geçen yıl Kuzey Kore, yaklaşık 800 bin vatandaşının askere yazıldığını duyurmuştu. 2017’de ise 3.5 milyon işçi ve parti üyesinin askere alındığı belirtilmişti.

"REJİMİN SONU OLUR"

Uluslararası Stratejik Eğitim Enstitüsü’nün verilerine göre, Kuzey Kore'de 1.28 milyon asker aktif olarak görev yapıyor ve 600 bin yedek asker de beklemede. Ayrıca, 5.7 milyon parti üyesi ülkenin siyasi düzenini sağlıyor.

Güney Kore, resmi bir yanıt vermedi ancak Genelkurmay Başkanı, Kuzey’in herhangi bir saldırı başlatması durumunda bunun "rejimin sonunu getireceği" uyarısında bulundu.

Son zamanlarda Kuzey Kore, Ukrayna’ya karşı Rusya’ya sağladığı mühimmat desteğiyle dikkat çekti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Kuzey Koreli askerlerin Rusya'nın yanında savaştığını iddia etti, ancak bu duruma dair herhangi bir kanıt sunmadı. Kuzey Kore’nin, eski top mermilerini yeni teknolojilerle takas ettiği biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *