"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Kraliçe Elizabeth istirahatinin ardından ilk defa halka görünecek

Kraliçe Elizabeth istirahatinin ardından ilk defa halka görünecek

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, hastanedeki istirahatinin ardından ilk kez halk etkinliğine katılacak.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçen ay hastanede geçirdiği bir gecenin ardından istirahat etmesinin tavsiye edilmesinden bu yana ilk kez halkla bir araya gelecek. Kraliçe, pazar günü Londra'daki Cenotaph'ta halka açık olarak düzenlenecek Anma Günü ayinine katılacak.

Dünyanın en yaşlı ve en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olan Kraliçe Elizabeth, açıklanmayan bir rahatsızlığıyla ilgili araştırmalar yapılması için ekim ayında hastaneye gitmişti. Hastanede kalması gereken Kraliçe, o  zamandan beri COP26 iklim konferansı ve cumartesi akşamı düzenlenen ulusun savaşını anma festivali gibi etkinlikleri kaçırdı.

Kraliçe, önde gelenleri çevrimiçi olarak selamlarken fotoğraflanırken, saray, 95 yaşındaki Kraliçe'nin, kraliyet ailesinin üyelerinin hükümetin önde gelen üyelerinin, ordu ve gazilerin, çatışmalarda hayatını kaybedenleri anmak için katıldığı Cenotaph'ta şahsen görünmeye kararlı olduğunu açıkladı. 

Birinci Dünya Savaşı'nın sonunu hatırlatmak için 11 Kasım'a en yakın olanpazar günü düzenlenen etkinlikte görülen Kraliçe, görüntülerde 69 yıllık saltanatının belirleyici görüntülerinden: siyah kıyafetler içinde, başı öne eğik ve kırmızı bir gelincik gösteriyor.

Pazar günü, tahtın varisi olan oğlu Prens Charles onun adına çelenk bırakırken, Kraliçe Elizabeth Londra'nın merkezindeki Dışişleri Bakanlığı'nın balkonundan ayini izleyecek.

Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda da dahil olmak üzere 15 ülkenin kraliçesi olan Elizabeth, 70 yılı aşkın eşi Prens Philip'in vefatının ardından ilk kez bir etkinlikte görünecek.

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *