"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya Kuzey Kore, Rusya için Ukrayna'ya asker gönderebilir!

Kuzey Kore, Rusya için Ukrayna'ya asker gönderebilir!

Güney Kore Savunma Bakanı Kim, Kuzey Kore'nin Rusya ile imzaladığı stratejik ortaklık çerçevesinde, Ukrayna'ya asker gönderebileceğini belirtti.

Güney Kore Savunma Bakanı Kim, Kuzey Kore'nin Rusya'nın Ukrayna'ya destek amacıyla asker konuşlandırabileceğini açıkladı. Bakan, bu olasılığın, iki ülke arasında imzalanan "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması" çerçevesinde oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Kim, "Rusya ve Kuzey Kore askeri ittifaka benzer karşılıklı bir anlaşma imzaladıkları için böyle bir konuşlandırma olasılığı oldukça yüksek," şeklinde konuştu. Bu ifadeler, uluslararası ilişkilerdeki askeri ittifakların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

UKRAYNA'DAKİ ÇALIŞMALAR

Bakan ayrıca, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki çatışmalarda, Kuzey Koreli 6 askerin öldüğüne dair haberlerin doğruluk payı taşıyabileceğini kaydetti. Bu gelişme, bölgedeki gerilimin arttığı bir dönemde dikkat çekiyor.

RUSYA-KUZEY KORE İLİŞKİLERİ

Güney Kore'nin bu açıklamaları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in haziran ayında Kuzey Kore'yi ziyaret ederek, taraflar arasında "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması" imzaladığı dönemde geldi. Putin, anlaşmayla taraflardan birinin saldırıya uğraması durumunda diğerinin askeri yardımda bulunacağı taahhüdünde bulundu. Ancak, "ittifak" terimini kullanmaktan kaçındı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu anlaşmayı "pakt" olarak nitelendirerek, ilişkilerin yüksek ittifak seviyesine yükseldiğini vurgulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *