"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Kuzey Kore ve Rusya'nın askeri iş birliğine karşı adımlar atacak

Kuzey Kore ve Rusya'nın askeri iş birliğine karşı adımlar atacak

Kuzey Kore'nin Rusya ile askeri iş birliğine karşı atacağı adımlar gündemde.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Konseyi, Ulusal İstihbarat Servisi'nden gelen bilgiler doğrultusunda Kuzey Kore'nin Rusya'ya yaklaşık 12 bin asker göndermeyi planladığını ve şu an 1500 askerin Uzak Doğu bölgesinde konuşlandığını duyurdu.

Bu gelişme, hem Güney Kore hem de uluslararası toplum açısından ciddi bir güvenlik tehdidi olarak değerlendirildi. Ayrıca, bu durumun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore ile askeri iş birliğini yasaklayan kararlarını açıkça ihlal ettiğine dikkat çekmekte.

Rusya ve Kuzey Kore, Soğuk Savaş sonrası yeni stratejik ortaklığa yöneliyor

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Kim Tae-hyo, Kuzey Kore'nin birliklerini derhal geri çekmesi gerektiğini belirterek, askeri iş birliğinin devam etmesi durumunda Güney Kore'nin uluslararası toplumla birlikte kararlı önlemler alacağını ifade etti. Kim, bu iş birliğinin derinleşmesinin, Kuzey Kore ve Rusya’ya karşı daha fazla adım atılmasını gerektirdiğini dile getirdi.

Deputy nat'l security adviser to visit U.S. ahead of Yoon's state visit |  Yonhap News Agency

Rusya'nın Seul Büyükelçiliği, Güney Kore'nin bu endişelerini yalanlayarak, Kuzey Kore ile iş birliğinin uluslararası hukuk çerçevesinde olduğunu savundu. Büyükelçi Georgy Zinoviev, bu iş birliğinin Güney Kore'nin güvenlik çıkarlarına zarar vermediğini iletti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Hong-kyun ise, Kuzey Kore ile Rusya arasındaki askeri iş birliğinin BM kararlarını ihlal ettiğini ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Güney Kore, 18 Ekim'de Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya yaklaşık 10 bin asker göndermeyi planladığını öne sürmüştü. NATO Genel Sekreteri, bu iddiaları henüz teyit edemediğini belirtirken, ABD Savunma Bakanlığı da benzer şekilde Kuzey Kore'nin Rusya'ya destek için asker gönderdiği iddialarını incelemekte olduğunu açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Peskov'un Koronavirüs'e yakalandığı açıklandıKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Kore ordusunun Rusya'daki varlığına dair bilgilerin çelişkili olduğunu vurgulayarak, durumu değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *