"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2513 %-0.08
37,0889 %0.26
2.311.969 %1.405
3.017,97 0,84
Ara
İşçi Haber Dünya Kuzey Kore'den Güney Kore'ye şaşırtan çöp balonu hediyesi!

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye şaşırtan çöp balonu hediyesi!

Kuzey Kore tarafından gönderilen çöp taşıyan bir balonun, havada patlayarak Güney Kore başkanlık ofisi yerleşkesine düştüğü bildirildi. Olay sonrası yapılan incelemelerde, etrafa saçılan atıkların tehlikeli bir madde içermediği belirlendi.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki askeri gerilim devam ederken, Pyongyang'dan dikkat çeken bir adım geldi. Güney Kore Başkanlık Güvenlik Servisi (PSS), Kuzey Kore tarafından gönderilen çöp taşıyan bir balonun havada patlayarak başkanlık ofisi yerleşkesine düştüğünü bildirdi. Balonun taşıdığı çöplerin etrafa saçıldığı belirtildi. Ancak yapılan incelemelerde tehlikeli bir maddeye rastlanmadığı ifade edildi.

ÇÖPLER BAŞKANLIK OFİSİNE DÜŞTÜ

Güney Kore ordusu, sabah erken saatlerde Kuzey Kore'nin ülke sınırlarına çöp taşıyan yeni balonlar gönderdiği uyarısını yapmıştı. Bu balonların başkent Seul ile Gyeonggi ve Gangwon bölgelerine inebileceği belirtildi.

Daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı. Seul'deki başkanlık ofisi, 24 Temmuz'da Kuzey Kore tarafından gönderilen çöp yüklü balonların hedefi olmuştu. O zaman da PSS, balonun ofis alanına düştüğünü ve yapılan incelemede atıkların tehlike arz etmediğini açıklamıştı.

28 Mayıs'tan itibaren çöp balonları gönderiliyor

Kuzey Kore, Güney Koreli aktivistlerin balonlarla propaganda broşürleri göndermesine yanıt olarak, 28 Mayıs'tan itibaren çöp taşıyan balonlar yollamaya başlamıştı. Güney Kore hükümeti de buna karşılık olarak sınır bölgesine büyük hoparlörler kurarak Kuzey Kore’ye yönelik propaganda yayınları yapmıştı. Kuzey Kore, son olarak Güney Kore'nin Pyongyang semalarına propaganda broşürleri taşıyan insansız hava araçları gönderdiğini iddia etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *