"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Lavrov: Kursk saldırısı sonrası müzakerelerin anlamı kalmadı

Lavrov: Kursk saldırısı sonrası müzakerelerin anlamı kalmadı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kursk bölgesine yapılan saldırılar sonrasında Ukrayna ile müzakere olasılığının ortadan kalktığını açıkladı.

Lavrov, başkent Moskova'da Senegal Dışişleri Bakanı Yassine Fall ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısında konuştu.

Lavrov, Sahra ve Sahel bölgesindeki güvenlik durumuna değinerek, "Rusya, bu bölgede artan terör tehditlerinden dolayı ciddi endişe duymaktadır," dedi. DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerinin, Senegal'in komşu ülkeleri de dahil olmak üzere Batı Afrika'da etkilerini giderek artırdığını belirten Lavrov, bu tehditlere karşı ortak mücadele girişimlerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Rusya'nın Senegal ve diğer Afrika ülkelerine savunma alanında destek sağlamaya hazır olduğunu da belirtti.

Lavrov, Rusya ile Ukrayna arasında yeniden müzakere yapılması olasılığını değerlendirirken, Ukrayna askerlerinin Ağustos başında Kursk bölgesine düzenlediği saldırıya dikkat çekti ve şunları söyledi: "Daha önce yapılan barış tekliflerinin Kiev yönetimi ve Batı tarafından sabote edilmesinin ardından, Devlet Başkanı Vladimir Putin Haziran ayında yeniden bir barış teklifi sundu. Müzakerelere hazır olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmamalıydı. Ancak Kursk bölgesinde yaşanan son olayların ardından bu tür istişarelerin artık bir anlamı kalmamıştır."

Lavrov, Batı'nın Ukrayna'ya giderek daha fazla modern silah göndermesinin ciddi bir mesele olduğunu belirterek, "Bu durumu son derece ciddiye alıyoruz," ifadelerini kullandı.

Senegal Dışişleri Bakanı Fall ise, Afrika'daki terör tehditlerine dikkat çekerek, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa değindi. Fall, "Senegal bu konuda tarafsız bir tutum sergilemektedir. Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin barışçıl yollarla çözülmesini umuyoruz. Diyalog ve müzakereleri teşvik etmeye çağırıyoruz. Bu, Senegal ve Afrika Birliği'nin ortak görüşüdür," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *