"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Macaristan-Ukrayna arasında gerilim: Zelenski, Orban'a sert çıktı!

Macaristan-Ukrayna arasında gerilim: Zelenski, Orban'a sert çıktı!

Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Moskova ziyaretine eleştiride bulundu.

Varşova’ya giden Zelenski, Polonya ve Ukrayna arasında ikili güvenlik anlaşmasını Donald Tusk ile birlikte imzaladı. Bu anlaşma, Polonya-Ukrayna ikili güvenlik anlaşması, stratejik altyapının korunması, sivil koruma, istihbarat, siber savunma işbirliği ve Rus dezenformasyonuna karşı mücadele gibi konuları kapsıyor.

Polonya basınında yer alan haberlere göre, Donald Tusk anlaşma sonrası burada yaptığı açıklamada, "Tarih, adil bir barış için çalıştıklarını iddia eden ama aslında teslim olma çağrısı yapan politikacıları hatırlar. Bu tür politikacılar utanç verici bir şekilde tarihe geçer. Bu sözleri Başbakan Orban'a da tavsiye ediyorum. Ukrayna veya Avrupa adına onlara sormadan hiçbir şey yapmaya hakkınız yok. Hiç kimsenin Ukrayna adına, Ukrayna'nın katılımı olmadan gelecekteki barışa ve onun şekline karar verme yetkisi yoktur" diyerek Orban'ı eleştirdi.

Ayrıca, Ukrayna ile tam bir anlaşmaları olduğunu ve Orban’ın "Moskova ile olası müzakerelerde Polonya ve tüm AB adına hareket etme hakkı olmadığını" belirtti.

"BANA BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİ"

Zelenski ise "Orban'ın Moskova'ya gideceğini bilmiyordum. Bana böyle bir şey söylemedi. Macaristan Başbakanı değil, yalnızca ABD, Çin veya Avrupa Birliği gibi büyük müttefikler iki savaşan taraf arasında arabuluculuk rolünü üstlenebilir. Bu, Rusya'ya baskı yapmanın tek yoludur." diyerek Tusk'a destek çıktı.

Ayrıca ikili, Polonya'daki Ukrayna vatandaşlarının anavatanlarının savunmasına katılmalarına olanak sağlayacak bir Ukrayna gönüllü lejyonunun Polonya'da eğitilmesi konusunda da anlaşma sağladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *