"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Macron ve Netanyahu telefonda görüştü: Lübnan-İsrail gerilimi masada

Macron ve Netanyahu telefonda görüştü: Lübnan-İsrail gerilimi masada

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Orta Doğu'daki, özellikle Lübnan ve İsrail sınırındaki artan gerilimi değerlendirdi. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un Fransa'nın bölgede askeri gerilimin artmasından kaçınmaya kararlı olduğunu belirttiği ifade edildi.

Macron, Netanyahu'ya bölgenin istikrarını ve halkını tehlikeye atacak misilleme döngüsünden kaçınma çağrısında bulundu. Açıklamada, "İsrail ve Lübnan arasındaki sınırda gerilimin artışı karşısında, bölgede bir çatışmayı engellemek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1071 No'lu kararına göre Mavi Hat noktasında (İsrail ve Lübnan arasındaki sınır hattı) her türlü çaba sarf edilmeli. İsrail ve Lübnan arasındaki bir savaşın tüm bölge için yıkıcı sonuçları olur." ifadelerine yer verildi.

AA'nın haberine göre; Macron, Netanyahu'ya Fransa'nın önceliğinin Gazze'de acilen ateşkes sağlanması, esirlerin serbest bırakılması ve Gazzeliler için geniş çaplı ve engelsiz insani yardımın ulaştırılması olduğunu iletti.

Macron, Fransa'nın ortaklarıyla birlikte bölgede iki devletli bir çözüm için siyasi uzlaşı arayışını sürdüreceğini belirtti. Netanyahu ve Macron'un, bölgedeki artan gerilim nedeniyle yakın iletişimde kalmaya karar verdikleri de bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *