"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Macron'dan uyarı: Lübnan, yeni bir Gazze olmamalı!

Macron'dan uyarı: Lübnan, yeni bir Gazze olmamalı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, ülkesinin Lübnan’ın Gazze’ye benzer bir çatışma ortamına sürüklenmesine karşı olduğunu vurguladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Montreal'de düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Macron, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını değerlendirerek, bölgede ateşkes çağrısı yaptı.

Macron, Gazze'deki insani krizin son bulması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu katlanılamaz durum artık sona ermeli" ifadelerini kullandı. Trudeau ile birlikte, bölgedeki sorunların yalnızca siyasi çözümlerle kalıcı bir barışa kavuşabileceği konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı, Gazze'deki çatışmaların bölgesel bir krize dönüştüğünü ve Lübnan’ın bu durumdan büyük zarar gördüğünü vurguladı. "Lübnan’da İsrail’in saldırıları sonucu ölenlerin sayısı son derece üzücü" diyen Macron, Fransa’nın Hizbullah’ın saldırılarını kınadığını ve "Lübnan’ın yeni bir Gazze olmasına karşı" olduklarını belirtti. Macron ayrıca, İsrail’in saldırılarını durdurması ve Hizbullah’ın misilleme eylemlerinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Macron, Lübnan ile İsrail arasındaki gerilimin çözümünün ancak diplomatik yollarla mümkün olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *