"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Maduro'dan yeni hamle: Bu kez X'e erişim yasağı getiriyor

Maduro'dan yeni hamle: Bu kez X'e erişim yasağı getiriyor

Son günlerde gündemden düşmeyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun bu kez X platformuna erişim yasağı getireceği öğrenildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Başkent Caracas'taki Devlet Bakanlığı Sarayı Miraflores'te destekçilerine seslenerek X'in Venezuela'da nefret ve şiddet yaydığını ve bu sebeple Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONATEL) ile konuştuğunu, X'in 10 gün süreyle dolaşımdan kaldırılması için gerekli talimatı verdiğini duyurdu.

Maduro, canlı yayında telefonundaki WhatsApp'ı silmesi sonrası gündeme gelmiş ve tartışmaların hedefi olmuştu. Edinilen son bilgilerde ise Maduro'nun X platformuna 10 günlük erişim yasağı talimatı verdiği öğrenildi.   

"10 GÜNLÜĞÜNE DEFOL"

X platformuna ve ABD'li milyarder Musk'a yönelik değerlendirmelerde bulunan Maduro, şu sözleri sarf etti:

"Elon Musk'ın sahibi olduğu X, tüm kanunları çiğnedi. Bu ülkede, faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık. X, Venezuela'nın tüm yasalarını ihlal etti. Venezuela'da yasalar var, yasalara saygı duyacağız. Venezuela'dan 10 günlüğüne defol X. Defol Elon Musk. Venezuela'da anayasa var, devlet var ve onlara saygı duymalısın.

Venezuela'da WhatsApp, Instagram ve TikTok dışında bir gün yeni sosyal medya platformlarının doğacağına inancım tamdır."  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *