"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya Mescid-i Aksa'nın kundaklanmasının 55. yılı: Hamas'tan küresel gösteri çağrısı

Mescid-i Aksa'nın kundaklanmasının 55. yılı: Hamas'tan küresel gösteri çağrısı

Hamas, 24 Ağustos Cuma günü Mescid-i Aksa'nın kundaklanmasının 55. yıl dönümünde dünya genelindeki Müslümanlar ve insan hakları savunucularını gösteri yapmaya çağırdı.

Hamas'ın yazılı açıklamasında, "Halkımızı, ümmetimizi ve dünyanın her yerindeki bütün özgür insanları, meydanlarda, şehirlerde ve başkentlerde 24 Ağustos Cuma günü Gazze'nin, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın savunulması için zafer ve dayanışma yolunda seferber olmaya çağırıyoruz." denildi.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kundaklanmasının yanı sıra İsrail işgali ve aşırı siyonistlerin işlediği suçlara da dikkat çekildi. Bu suçların Filistinlilerin topraklarına, halkına ve kutsallarına bağlılıklarını artırdığı belirtildi.

İsrail işgali ve işlediği suçların 1948'den bu yana, tam 76 yıldır sürdüğü ifade edilen açıklamada, "İsrail işgali ve onun katil ordusunun işlediği suçlar ve ihlaller, halkımızın ruhundaki direniş ateşini söndürmeyi başaramayacaktır." denildi.

Mescid-i Aksa, 21 Ağustos 1969'da Avustralyalı fanatik Denis Michael Rohan tarafından kundaklanmıştı. Yangın, Aksa'nın güney kısmındaki "Kıble Mescidi"nin doğu bölümünde başlamış ve "Selahaddin el-Eyyübi'nin Minberi" gibi tarihi eserleri yok etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *