"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2675 %-0.04
37,1075 %0.25
2.310.910 %0.51
2.999,70 0,23
Ara
İşçi Haber Dünya Meta'dan Trump'a yeşil ışık: Sosyal medya kısıtlamaları kaldırıldı

Meta'dan Trump'a yeşil ışık: Sosyal medya kısıtlamaları kaldırıldı

Meta, suikast girişiminin ardından Donald Trump'ın Instagram ve Facebook hesaplarına uygulanan kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı.

Meta, sahibi olduğu Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarında, ABD'deki seçimler yaklaşırken başkan adayı Donald Trump'a yönelik tüm ceza ve kısıtlamaları kaldırdığını duyurdu.

Meta, Trump'ın sosyal medya hesaplarına ilk kez 2021'de, 6 Ocak'ta Washington DC'de gerçekleşen ayaklanmanın ardından müdahale etmişti. Trump'ın destekçilerini ABD Kongre Binası'na baskın düzenlemeye teşvik eden paylaşımlarının ardından hesapları süresiz olarak askıya alınmıştı. Ancak, geçtiğimiz yılın başlarında Trump'ın hesapları yeniden aktif hale getirildi.

Meta, hesapların kuralları ihlal etmesi durumunda bir ay ila iki yıl arasında değişen sürelerle yeniden askıya alınabileceğini belirtti. Ocak 2023'te Meta, Trump'ı platformlarına geri getireceğini açıkladı ve Trump, ertesi ay hesaplarına erişimini yeniden kazandı. Yine de bazı kısıtlamalar devam ediyordu.

CNBC'nin haberine göre, Meta’nın son açıklamasıyla Trump'ın şirketin topluluk kurallarını ihlal etmesi durumunda, sadece birkaç gün sürebilecek çok daha kısa bir askıya alma ile karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Meta’nın küresel işler başkanı Nick Clegg, ilk askıya alma ve cezaların aşırı ve olağanüstü koşullara bir yanıt olduğunu, artık uygulanmak zorunda kalınmadığını belirtti. Bir Meta sözcüsü ise yapılan değişikliğin Trump'ı Başkan Biden ile aynı seviyeye getirmek olduğunu aktardı.

Meta ve diğer sosyal medya platformları, uzun bir süredir siyasi içerikleri, özellikle de siyasi adaylardan gelen içerikleri denetlememekle eleştiriliyordu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *