"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2675 %-0.04
37,1075 %0.25
2.310.910 %0.51
2.999,70 0,23
Ara
İşçi Haber Dünya Mısır, İsrail'in Gazze'deki okul saldırısını kınadı: Ateşkes için çabalar yoğunlaşacak

Mısır, İsrail'in Gazze'deki okul saldırısını kınadı: Ateşkes için çabalar yoğunlaşacak

Mısır, İsrail ordusunun Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Derec Mahallesi'nde yer alan Et-Tabiin Okulu'nun bombalanmasını "en güçlü ifadelerle" protesto etti ve Gazze Şeridi'nde ateşkes için arabuluculuk çabalarının süreceğini duyurdu.

Açıklamada, İsrail'in bu saldırısının, arabulucuların ateşkes formülüne ulaşmaya yönelik yoğun çabalarına rağmen, çok sayıda sivilin hedef alındığı ve geniş çaplı suçların işlendiği belirtilerek, İsrail'in acımasız savaşı sona erdirme konusunda siyasi irade eksikliği gösterdiği ifade edildi.

Mısır, Gazze Şeridi'ne insani yardım girişinin sağlanması için uluslararası destekle diplomatik çabaları sürdürmeye ve ateşkesi sağlamak için karşılaşılan her türlü engelle mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

İsrail'in Derec Mahallesi'ndeki Et-Tabiin Okulu'na düzenlediği saldırıda binlerce kişinin sığındığı okulda sabah namazı sırasında en az 100 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklar, cesetlerin parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını, sivil savunma ekiplerinin ceset parçalarını toplamada zorluk yaşadığını aktardı.

ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos'ta ortak bir açıklama yaparak, Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakerelere başlanmasını talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *