"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2836 %-0.01
37,0973 %0.24
2.318.165 %0.616
3.000,21 0,25
Ara
İşçi Haber Dünya Netanyahu ateşkes için şartlarını ağırlaştırdı: Esir takası çıkmazda mı?

Netanyahu ateşkes için şartlarını ağırlaştırdı: Esir takası çıkmazda mı?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de yeni bir ateşkes ve esir takası mutabakatının gündeme geldiği süreçte taleplerini ağırlaştırarak dikkat çekiyor.

Sık sık siyasi kariyerini korumak için Gazze'deki saldırıları sonlandırmamakla eleştirilen Netanyahu, taraflar arasında Gazze'de ateşkes ve esir takası mutabakatına varılması için umutların yeniden yeşerdiği bir dönemde, anlaşmayı kabul etmek için yeni talepler ortaya koydu.

Netanyahu, uzun süredir "Hamas'ın yok edilmesi, esirlerin tamamının geri getirilmesi" gibi hedeflerine ulaşmadan Gazze'ye saldırıların devam edeceğini belirtiyor.

REFAH SINIR KAPISI

Geçen hafta İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve esir takası mutabakatı için yeniden müzakereler başlaması üzerine Netanyahu yeni taleplerde bulundu. Bunlardan en dikkat çekici olanı, Refah Sınır Kapısı'na ilişkin oldu.

Netanyahu, "Philadelphia Koridoru" olarak bilinen Gazze'nin Mısır sınırındaki İsrail işgalinin devam etmesini ve Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafından kalan kısmının İsrail güçlerince kontrol edilmesini istedi. Ayrıca, ateşkes olsa bile "Hamas üyelerinin" Gazze'nin kuzeyine dönüşüne karşı olduğunu belirtti.

Ek olarak, Netanyahu, Gazze'de varılacak ateşkes ve esir takası mutabakatının "savaşın hedeflerini gerçekleştirene kadar İsrail'in yeniden Gazze'ye saldırabilme hakkını güvence altına alması gerektiğini" savundu.

İsrail'in Walla sitesinde yer alan haberde, Netanyahu'nun ateşkes ve esir takası mutabakatı için şartları zorlaştırdığına dikkat çekildi. Adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili Walla'ya verdiği demeçte, "Netanyahu, Hamas'ın zayıflığını kullanarak müzakerelerden mümkün olduğunca fazla şey elde etmeye çalıştığı için bu sert taleplerde bulundu. Ancak, çok ileri gitmesi ve müzakerelerin çökmesi riski var." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *