"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Netanyahu ile Blinken bir araya geldi: Gündem esir takası

Netanyahu ile Blinken bir araya geldi: Gündem esir takası

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlar devam ederken, ABD Dışişleri Bakanı’ndan bir adım daha geldi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail ziyaretinde bulunarak Binyamin Netanyahu ile görüştü. Görüşmede ana başlık esir takasıydı.

Hamas ile esir takası mutabakatı çabalarını görüşmek üzere İsrail'e gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, burada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. 

Konuya ilişkin yazılı açıklama İsrail Basın Ofisinden geldi. Açıklamada, Netanyahu ile Blinken'ın Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisinde görüştüğü bilgisi yer aldı. Ayrıca açıklamada, Netanyahu ile Blinken arasındaki baş başa görüşmenin ardından genişletilmiş toplantının yapıldığı ifade edilirken, görüşmelerin içeriğine dair bilgiye yer verilmedi.

ISRAR DEVAM EDERSE MUTABAKATI KABUL ETMEYECEK

İsrail'in "Walla" internet sitesinde yer alan habere göre Netanyahu, Hamas Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sonlandırılması talebinde ısrara devam ederse esir takası mutabakatını kabul etmeyeceklerini duyurdu. 

Söz konusu haberde ayrıca Netanyahu'nun esir takası mutabakatına varılmaması halinde İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısını başlatacağı mesajını Blinken'a aktardığı bilgisi yer aldı. 

"FELAKET" OLACAK

Netanyahu tarafından dün yapılan açıklamada, esir takası mutabakatı olsa da olmasa da Refah'a kara saldırısı başlatacaklarını duyurmuştu.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ise, Hamas ile esirlerin serbest bırakılması ve ateşkese ilişkin müzakere edilen mevcut mutabakatı desteklemeyeceğini, söz konusu mutabakatın onaylanmasının İsrail için "felaket" olacağını öne sürmüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *