"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Netanyahu ne kadar Hitler?

Netanyahu ne kadar Hitler?

7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırıları ve katliamları devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ne kadar Hitler'e benzediği gündem oldu.

Yaklaşık 1 yıldır İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binyamin Netanyahu'yu sık sık Hitler'e benzetiyor. Erdoğan, "Netanyahu'nun Hitler'den farkı yok. Bunlar bize Hitler'i de aratacak" şeklinde konuşarak iki ismin arasındaki benzerliği vurguluyor.

Erdoğan, "İsrail'in Nazi kamplarını izledik değil mi? Bu nasıl bir iştir? Hani Hitler'den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler'den ne farkınız var ya? Bu Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı? Yok. Şuan itibariyle Hitler bunun kadar zengin değildi. Bu Hitler'e göre daha zengin. Batıdan alıyor destekleri. ABD'den her türlü destek geliyor" ifadelerinde bulunmuştu.

Adolf Hitler, savaş suçlarıyla bilinir. Tıpkı Netanyahu gibi... 

Hitler, Yahudilere planlı soykırım yaparak on binlerce insanın ölümüne neden olmuştu. 60 yıl önce dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliamların bir benzerini ise bir Yahudi olan Netanyahu, Filistin'deki Müslümanlara karşı gerçekleştiriyor. Çağımızın Hitler'i olan Netanyahu geçmişte Yahudilerin maruz kaldığı soykırımı Filistin'deki Müslümanlara uygulayarak 7 Ekim'den beri en az 16 bini çocuk, 11bini kadın, 40 bin Müslüman'ı katletti.

Hitler, bir sığınakta siyanür içip kafasına sıkarak intihar etmişti. Bakalım Netanyahu'yu nasıl bir son bekliyor?

ADOLF HİTLER NE YAPTI?

Adolf Hitler, 20. yüzyılın en tartışmalı ve korkunç figürlerinden biri. Nazi Partisi'nin lideri olarak, Almanya'yı 1933'ten 1945'e kadar yönetti.

Hitler’in liderliğindeki Nazi rejimi, 6 milyon Yahudi'nin yanı sıra Romanlar, engelliler, siyasi muhalifler, homoseksüeller ve diğer grupları hedef alarak soykırım gerçekleştirdi. Bu, insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından biridir.

Bu hedeflenen gruplar, toplama kamplarında zorla çalıştırıldı ve öldürüldü.

1939'da Polonya'ya saldırarak II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesine neden oldu. Savaş, tüm dünyayı etkileyen büyük bir çatışma haline geldi. Almanya'nın askeri stratejileri ve işgal hareketleri, Avrupa'da geniş bir yıkıma neden oldu.

HOLOKOST TARİHE EN DERİN İZİ BIRAKTI

Hitler, propaganda araçlarını kullanarak halkı etkilemeye çalıştı ve tüm muhalefeti bastırdı. Gestapo gibi gizli polis teşkilatları, muhaliflere karşı baskı ve terör uyguladı.

İşsizliği azaltmak ve ekonomik büyümeyi teşvik etmek için bazı ekonomik reformlar uyguladı, ancak bu politikalar genellikle savaş ve baskı ile gölgelenmiştir.

Hitler’in eylemleri ve politikaları, büyük bir insani trajedi ve dünya tarihindeki en karanlık dönemlerden biri olarak kabul edilir. Holokost ve savaş suçları, tarih boyunca insanlık için derin ve kalıcı bir iz bırakmıştır.

NETANYAHU'NUN KATLİAMLARI BİTMİYOR!

Netanyahu'nun başbakanlığında olan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve katliamları bitmiyor. Netanyahu, 7 Ekim'den beri Gazze'deki Filistinli Müslümanlara soykırım uyguluyor.

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 32 artarak 39 bin 929'a yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 312 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 32 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 88 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze  Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 929'a, yaralı sayısının da 92 bin 240'a yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

A A 20240813 35391778 35391769 I S R A I L I N G A Z Z E Y E Y O N E L I K S A L D I R I L A R I D E V A M E D I Y O R

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *