"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Netanyahu: Umarım Harris'in yorumları ateşkesi tehdit etmez

Netanyahu: Umarım Harris'in yorumları ateşkesi tehdit etmez

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki savaşı sona erdirmeye yönelik müzakereler için Roma'ya bir delegasyon göndereceğini açıkladı.

Netanyahu, ABD'de Demokrat Parti başkan adayı olması beklenen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in "Gazze'deki trajedi hakkında sessiz kalmayacağım" sözlerine tepki gösterdi.

Netanyahu, perşembe günü ABD Başkanı Joe Biden ve Harris ile görüştü, ardından cuma günü Florida'da Trump ile bir araya geldi.

Trump'la yaptığı görüşmenin ardından Netanyahu, "yüksek ihtimalle önümüzdeki haftanın başında" Roma'ya bir müzakereci göndereceğini belirtti. Biden yönetiminden yapılan açıklamalar, ABD ile İsrail'in arasındaki anlaşmazlıkları azalttığını ortaya koydu.

İsrail lideri, "Ateşkes girişimlerinde biraz hareketlenme var, bunun sebebi bizim uyguladığımız baskı" dedi.

"Hamas, İsrail ile ABD'nin etle tırnak gibi olduğunu anlıyor, bu da anlaşmayı hızlandırıyor" diyen Netanyahu, "Umarım Harris'in yorumları bunu değiştirmez." dedi.

Trump, Harris'in sözlerini saygısızca bulduğunu belirtmişti.

Harris, Netanyahu ile yaptığı görüşmeden sonra "Gazze'de trajediler yaşanırken kafamızı başka yöne çeviremeyiz. Acılara karşı hissizleşemeyiz. Ben sessiz kalmayacağım." demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *