"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya Netanyahu'dan açıklama: Saldırılara karşı şiddetle yanıt vereceğiz

Netanyahu'dan açıklama: Saldırılara karşı şiddetle yanıt vereceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Bize karşı hangi cepheden olursa olsun her türlü saldırı eylemine karşılık vereceğiz ve bunun bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz” şeklinde sert bir açıklamada bulundu. Netanyahu, İsrail’e yönelik her saldırıya karşı “ağır bedel” tehdidinde bulundu.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre Netanyahu, haftalık kabine toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, İran’a İsrail’e saldırmaması konusunda uyarıda bulunarak her tür saldırıya karşılık verileceğini duyurdu.

Netanyahu ayrıca, Hamas ile yapılan esir takası ve ateşkes müzakerelerinde yeni talepler öne sürdüğü iddialarını reddetti. İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanan Netanyahu, “Taslağa tek bir talep bile eklemedik. Hamas, düzinelerce değişiklik getirilmesini talep etti” dedi.

Netanyahu, daha önce İsrail’in Mısır-Gazze sınır hattındaki Philadelphia Koridoru’nu kontrol edeceğini ve Gazze’den yerinden edilmiş Filistinlilerin kuzeye dönerken denetleneceğini belirten yeni şartlar açıkladı. Basında yer alan haberlere göre, İsrail’in anlaşmaya getirdiği yeni şartlar arasında, esir takası sırasında İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nde kalmaya devam etmesi de bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *