"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2567 %-0.07
37,1155 %0.33
2.293.843 %0.881
3.015,73 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Netanyahu'nun otelinde şok eylem: Protestocular masalara kurtçuk döktü

Netanyahu'nun otelinde şok eylem: Protestocular masalara kurtçuk döktü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmak üzere Washington'a geldiği sırada kaldığı otel büyük bir protestoya sahne oldu.

Gece saatlerinde, otelin dış cephesine lazerle “Savaş suçlusu Netanyahu'yu tutuklayın” yazısı yansıtıldı. Bu eylemin görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı.

Netanyahu, Kongre'de büyük bir alkışla karşılanırken, Washington'un sokaklarında binlerce kişi tarafından protesto edildi. Bu protestolar arasında Yahudi topluluklarının da bulunduğu geniş bir gösterici grubu vardı. Skandal konuşmanın yankıları sürerken, otelden gelen protesto görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı.

Netanyahuya Washington’daki otelinde çifte şok

24 Temmuz 2024, ABD tarihinde kara bir leke olarak anılacak bir gün oldu. Gazze Şeridi'nde 40 bin Filistinliyi öldüren ve Orta Doğu'da kaosa yol açan Netanyahu, Kongre'de büyük bir destekle karşılandı. Konuşmanın ardından Demokrat Kongre üyesi Cori Bush, öfkesini dile getirerek, "Bugün yaşananlardan dolayı utanıyorum," şeklinde bir açıklama yaptı.

OTELİN ÇEŞİTLİ YERLERİNE BÖCEKLER BIRAKILDI

Washington DC sokakları, Beyaz Saray ile Kongre arasındaki Pennsylvania Caddesi'ni kapatarak büyük bir gösteri düzenledi. Bu gösteride Müslümanların yanı sıra, Netanyahu karşıtı birçok Yahudi sivil toplum örgütü ve insan hakları aktivisti de yer aldı. “Özgür Filistin”, “Gazze'de hemen ateşkes”, “Soykırımcı Bibi” ve “Soykırımcı Biden” gibi pankartlar taşındı.

Konuşma sırasında, Senato ve Temsilciler Meclisi'nden yaklaşık 50 üye, Netanyahu'nun konuşmasını protesto ederek katılmadı. Bernie Sanders, Patty Murray, Elizabeth Warren, Chris Van Hollen gibi senatörlerin yanı sıra, Alexandria Ocasio-Cortez ve Jamaal Bowman gibi Temsilciler Meclisi üyeleri de konuşmayı izlemedi. Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise başka bir programa katılmak zorunda kaldığı için konuşmaya katılmadı.

Netanyahu'nun Washington'daki oteli, protestocular tarafından otelin çeşitli alanlarına kurtçuklar, larvalar ve cırcır böcekleri dökülerek hedef alındı. Bu iğrenç görüntüler de sosyal medyada hızla yayıldı.

Netanyahuya Washington’daki otelinde çifte şok

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *