"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya O ülkede şok karar: Telegram yasaklandı!

O ülkede şok karar: Telegram yasaklandı!

Ukrayna, ülkede en popüler mesajlaşma uygulaması olan Telegram’ın devlet yetkilileri tarafından kullanılmasını yasakladı.

Yasak, Ukrayna Ulusal Siber Güvenlik Koordinasyon Merkezi (RNBO) tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada, devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu kararın “ulusal güvenlik” gerekçesiyle alındığı vurgulandı.

RNBO, Telegram yasağının Ukrayna’nın en üst düzey güvenlik yetkilileri, askeri yetkililer ve milletvekillerinin katıldığı bir toplantı sonrasında kararlaştırıldığını belirtti. Toplantıda askeri istihbarat şefi Kyrylo Budanov, Rus özel servislerinin Telegram kullanıcılarının kişisel mesajlarına ve hatta silinen mesajlarına bile erişim sağlayabildiğine dair güvenilir kanıtlar sundu.

"TELEGRAM İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ"

Budanov, yaptığı açıklamada, “Her zaman ifade özgürlüğünü savundum ve savunmaya devam ediyorum. Ancak Telegram konusu, bir ifade özgürlüğü meselesi değil; bu, ulusal güvenlik meselesi” diyerek kararın arkasındaki temel nedeni belirtti.

USAID-Internews tarafından geçen yıl yapılan bir ankete göre, Telegram Ukrayna’da haber tüketiminde en çok kullanılan platform konumunda. Anket sonuçlarına göre, Ukraynalıların %72’si haberleri Telegram üzerinden takip ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *