"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4981 %0.1
36,2750 %-0.24
3.386.527 %3.843
2.962,78 0,94
Ara
İşçi Haber Dünya Öldükten sonra gübre olacaklar: Yasası çıktı

Öldükten sonra gübre olacaklar: Yasası çıktı

İnsanların öldükten sonra gübre olarak kullanılmasıyla ilgili yasal düzenleme yapıldı. Buna göre New York eyaletinde hayatını kaybedenlerin gübre olarak kullanılma istekleri yerine getirilebilecek.

ABD'nin New York eyaletinde, vali Kathy Hochul, halk arasında insan gübresi veya bilimsel ismiyle terramasyon olarak bilinen, çevreci defin işlemini yasallaştırdı.

The Guardian'ın haberine göre, Vali Kathy Hochul'un bu yasama hamlesi, New York eylaetini 2019'dan bu yana çevreci defin yasasını hayata geçiren altıncı ABD eyaleti yaptı.

YASA NASIL UYGULANACAK?

Terramasyon yasasına göre, ölen kişinin bedeni, geleneksel olarak defin edilmesi yerine organik azaltma tesisi olarak sertifikalandırılmış, uygun şekilde muhafaza edilmiş ve havalandırılmış bir mezarlık şirketine teslim edilebilecek.

New York'un merkezindeki Greensprings Doğal Mezarlık Koruma Alanı yöneticisi Michelle Menter, "İnsanları beton kaplamalardan, süslü tabutlardan ve mumyalamadan uzaklaştırmak için yapabileceğimiz her şeyi yapmalı ve desteklemeliyiz" açıklamasında bulundu. 

KATOLİK KİLİSESİNDEN İTİRAZ

Hochul, yasayı, New York Katolik Kilisesi'nin baskılarına rağmen geçirdi. Kilise, "bedensel kalıntılara gereken saygıyı sağlamadığını" savundu.

Kilise mensubu Dennis Poust yaptığı açıklamada, "Sebze kırpıntılarını toprağa geri vermek için mükemmel bir şekilde uygun olan bir süreç, insan bedenleri için uygun olmak zorunda değildir" dedi.

Terramasyonun savunucuları, sürecin hem ekonomik hem de çevresel olduğunu ve bedenin altı ila sekiz hafta içinde dönüştüğünü söylüyor.

Washington 2019'da insan kompostunu yasallaştıran ilk eyalet olurken, onu 2021'de Colorado ve Oregon, daha sonra da 2022'de Vermont ve Kaliforniya izledi. New York'un A382 sayılı yasası yaz boyunca her iki meclisten de geçti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *