"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Ortadoğu'da savaş kapıda mı? İran'dan İsrail'e Haniye suikastı tehdidi!

Ortadoğu'da savaş kapıda mı? İran'dan İsrail'e Haniye suikastı tehdidi!

İran'dan üç üst düzey yetkili, yalnızca Gazze'de bir ateşkesin sağlanması durumunda, İran'ın Hamas lideri İsmail Haniye'nin kendi topraklarında öldürülmesi nedeniyle İsrail'e karşı doğrudan bir misillemeden kaçınacağını belirtti.

İran, geçen ayın sonunda Tahran'a yaptığı ziyarette Haniye'nin suikaste uğramasından İsrail'i sorumlu tutarak sert bir karşılık vereceğini ilan etti.

İsrail, suikastteki rolünü doğrulamasa da yalanlamasa da, ABD Donanması İsrail'e destek amacıyla Orta Doğu'ya savaş gemileri ve bir denizaltı gönderdi.

"GAZZE'DE ATEŞKES BAŞARISIZ OLURSA..."

Reuters’a konuşan üst düzey bir İran güvenlik yetkilisi, İran'ın Hizbullah gibi müttefikleriyle birlikte Gazze görüşmelerinin başarısız olması ya da İsrail'in müzakereleri sürüncemede bırakması durumunda doğrudan bir saldırıya geçeceğini belirtti. Kaynaklar, İran'ın ne kadar süreyle görüşmelerin ilerlemesini bekleyeceğini açıklamazken, İran'ın Haniye ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür'un öldürülmesi sonrası geniş çaplı bir savaş riskinin arttığı bir dönemde Batılı ülkeler ve ABD ile yoğun diyalog içinde olduğunu aktardı.

Görüşmelerin hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen üç bölgesel hükümet kaynağı, Mısır veya Katar'da perşembe günü başlaması planlanan Gazze ateşkes görüşmeleri öncesinde gerginliği azaltmak için Tahran ile yapılan diplomatik temasları anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *