"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Ortadoğu'yu sarsan iddia: Haniye'yi öldüren patlayıcı 2 ay önceden yerleştirilmiş!

Ortadoğu'yu sarsan iddia: Haniye'yi öldüren patlayıcı 2 ay önceden yerleştirilmiş!

Hamas lideri İsmail Haniye'nin, İran'da kaldığı misafirhanede yaklaşık iki ay önceden yerleştirilen bir patlayıcı ile öldürüldüğü iddia edildi.

ABD merkezli New York Times gazetesi, Hamas liderinin, sıkı güvenlik önlemleri altında korunan bu misafirhaneye haftalar önceden gizlice sokulan bir patlayıcı ile öldürüldüğünü ileri sürdü.

Yedi Ortadoğulu yetkili, aralarında iki İranlı ve bir Amerikalı görevlinin de bulunduğu, Haniye'nin Tahran'da kaldığı misafirhaneye gizlice sokulan bir cihazla öldürüldüğünü öne sürdü.

Yetkililerin ifadesine göre, bomba yaklaşık iki ay önce misafirhaneye saklanmıştı. Devrim Muhafızları Kolordusu tarafından işletilen ve korunan bu misafirhane, sıkı güvenlik önlemleriyle biliniyor.

New York Times'a konuşan beş yetkili, Haniye'nin odasında olduğu doğrulandıktan sonra bombanın uzaktan patlatıldığını belirtti. Bu patlamada, Haniye'nin korumalarından biri de hayatını kaybetti.

DAHA ÖNCE DE ORADA KALMIŞTI

Ortadoğulu yetkililerin ifadelerine göre, Haniye daha önce de Tahran'ı ziyaret ettiğinde birkaç kez bu misafirhanede kalmıştı.

Suikastten sonraki saatlerde, İsrail'in bir insansız hava aracı veya uçaktan atılan bir füze ile Haniye'yi öldürmüş olabileceği yönünde spekülasyonlar ortaya atıldı. Bu füze teorisi, İsrail'in başkentte bir hava saldırısını gerçekleştirmek için İran hava savunma sistemlerini nasıl atlatabildiği sorusunu gündeme getirdi.

Ancak, suikastçılar İran'ın savunmasındaki farklı bir açığı kullanarak, sıkı korunan bu yerleşkeye bomba yerleştirip patlatmadan önce haftalarca gizli tutmayı başardı. Üç İranlı yetkili, bu tür bir ihlalin İran için istihbarat ve güvenlik açısından büyük bir başarısızlık olduğunu vurguladı.

Bombanın misafirhaneye nasıl yerleştirildiği hala belirsizliğini koruyor. Ortadoğulu yetkililer, suikastın aylarca planlandığını ve tesisin önceden kapsamlı bir şekilde aranması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *