"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Pentagon açıkladı: 11 Eylül suçluları ömür boyu hapisle yargılanacak

Pentagon açıkladı: 11 Eylül suçluları ömür boyu hapisle yargılanacak

11 Eylül saldırılarının organizatörleri olarak suçlanan ve hâlâ Guantanamo Cezaevi'nde tutulan üç kişi, ölüm cezası yerine ömür boyu hapis cezası karşılığında suçlamaları kabul etti.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) yaptığı açıklamaya göre, Guantanamo'da bulunan Halid Şeyh Muhammed, Velid Bin Attaş ve Mustafa Ahmet El Havsavi, askeri savcılıkla bir anlaşmaya vardı.

Pentagon, bu anlaşmanın detaylarının şu anda açıklanmayacağını belirtti ancak 11 Eylül saldırılarının planlayıcıları olduğu iddia edilen bu üç kişinin, askeri savcılıkla yapılan müzakerelerin ardından anlaşmaya vardığını duyurdu. New York Times'ın (NYT) haberine göre, bu isimler suçlamaları kabul etmeleri karşılığında ölüm cezası yerine ömür boyu hapis cezası almayı kabul ettiler.

2003 yılından beri Guantanamo'da tutulan bu kişiler, yaklaşık 27 aylık müzakerelerin sonunda anlaşma sağladı. Amerikan medyasında yer alan bilgilere göre, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri tarafından açılan davalar devam ediyor ve bu anlaşmaya itiraz etme hakları bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *