"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Pezeşkiyan'dan kabine açıklaması: İlk performansı görmeden eleştirmeyin

Pezeşkiyan'dan kabine açıklaması: İlk performansı görmeden eleştirmeyin

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kabinesinde yer alan isimlerin çoğunun reformist olmaması nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

Reformist cephenin adayı olarak ikinci turda seçimi kazanan Pezeşkiyan, kabinenin performansının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve eleştiriler konusunda sabırlı olunması gerektiğini söyledi. Pezeşkiyan, "Kabinenin çalışmasını görmeden eleştiri yapmayın" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Pezeşkiyan, sosyal medya üzerinden kabine listesine yönelik eleştirileri yanıtlayarak, eleştirilerin politika üzerindeki kayıtsızlığı kırdığını ve bu durumun ilerleme anlamına geldiğini belirtti. Kabine üyelerini birçok uzmanla görüşerek seçtiğini ifade eden Pezeşkiyan, performanslarına göre eleştirilmesinin daha adil olacağını vurguladı. 

11 Ağustos'ta Meclise sunduğu 19 kişilik kabine listesinin ardından Reform Cephesi Sözcüsü Cevad İmam, listedeki bazı isimlerin reformlarla ilişkili olmadığını ve ılımlı yaklaşıma bile sahip olmadığını belirtti. Pezeşkiyan, seçim sürecinde reformist desteği almıştı.

Geçen hafta Pezeşkiyan tarafından Stratejik İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığına atanan eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, listeye itiraz ederek istifa edebileceği sinyalini verdi. Zarif'in istifasının kabul edilip edilmediği ise henüz açıklanmadı. Meclis, sunulan kabine listesi için bir hafta içinde güven oylaması gerçekleştirecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *