"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2668 %0.02
36,9728 %-0.08
2.280.176 %-1.222
3.032,41 0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Putin’in Moğolistan ziyareti: UCM'den yakalama kararı olan Rus liderin stratejik hamlesi

Putin’in Moğolistan ziyareti: UCM'den yakalama kararı olan Rus liderin stratejik hamlesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi bir ziyaret için Moğolistan’a gitti. Bu ziyaret, Putin’in geçen yıl hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından tutuklama emri çıkarılmasından sonra, UCM üyesi bir ülkeye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret olarak kaydedildi.

Putin, Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da bulunuyor ve burada Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile bir araya gelmesi bekleniyor. İki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalanması planlanıyor.

Moğolistan, Roma Statüsü’nü imzalayan ve UCM üyesi olan 124 ülke arasında yer alıyor ve bu durum, Putin’in ziyaretinin uluslararası hukuk açısından önemli bir kontekst taşımasına neden oluyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, UCM kararı veya Moğolistan’ın UCM üyeliğinin Rusya’nın gündeminde bir sorun oluşturmadığını belirtti. UCM, Mart 2023’te, Ukrayna’daki suçlar nedeniyle Putin ve Rusya’nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkardığını duyurmuştu.

Bu karar ömür boyu geçerli olacak şekilde düzenlenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *