"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2785 %-0.02
37,0556 %0.16
2.314.324 %0.495
3.003,62 0,36
Ara
İşçi Haber Dünya Rusya- Ukrayna arasında gergin gece: 75 İHA vuruldu

Rusya- Ukrayna arasında gergin gece: 75 İHA vuruldu

Rusya, gece saatlerinde Ukrayna'nın düzenlemeye çalıştığı saldırı girişiminin önlendiğini ve 75 insansız hava aracının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rus topraklarına yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğu, ancak bu saldırının başarıyla engellendiği belirtildi.

Açıklamada, Belgorod, Lipetsk, Kursk, Bryansk, Voronej, Orlov, Kırım ve Karadeniz bölgelerinde toplam 75 İHA'nın Rus hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği bildirildi. Ayrıca Karadeniz üzerinde 7 insansız deniz aracının da etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Lipetsk Bölge Valisi İgor Artamonov, Ukrayna'nın İHA saldırısı sonucu 9 kişinin yaralandığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Bu gelişme sonrasında bölgede planlanan eğlence etkinliklerinin iptal edildiği duyuruldu. 

Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov ise Ukrayna'ya ait 4 İHA'nın Şebekino'da çok katlı bir apartmana düştüğünü ve binalarda yangın çıktığını bildirdi. Ancak olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *