"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya Rusya'dan kritik Tahran ziyareti: Şoygu, İran'da diplomatik temaslarda bulunacak

Rusya'dan kritik Tahran ziyareti: Şoygu, İran'da diplomatik temaslarda bulunacak

Rusya'nın eski Savunma Bakanı ve mevcut Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, diplomatik temaslar için İran'ın başkenti Tahran'a gitti.

Reuters'ın Rus haber ajansı Interfax'tan aktardığına göre, Şoygu, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile de görüşmeler yapacak. Ziyareti kapsamında İran'ın ulusal güvenlik şefi Muhammed Bakıri ile İran Genelkurmay Başkanı ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Rusya, Hamas lideri Haniyye'nin öldürülmesini kınayarak bu tür eylemlerin ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtmişti.

Şoygu'nun ziyareti, Orta Doğu'daki gerilimlerin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor. İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yapılan füze saldırısında 12 çocuk hayatını kaybetmişti. İsrail, bu saldırının arkasında Lübnan Hizbullahı'nı suçlamış, Hizbullah ise suçlamaları reddetmişti.

Üç gün sonra İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı düzenledi ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür öldürüldü. Aynı gün, Hamas lideri Haniye, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin töreni için bulunduğu Tahran'da, Devrim Muhafızları tarafından korunan bir misafirhanede suikaste uğrayarak öldürüldü. Hamas ve İran, suikastın sorumlusunun İsrail olduğunu belirtmiş, ancak Tel Aviv resmi bir açıklama yapmamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *