"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2483 %0.07
37,0158 %-0.02
2.314.500 %-0.147
3.024,32 1,07
Ara
İşçi Haber Dünya Rusya'ya Netflix'ten de bir tepki

Rusya'ya Netflix'ten de bir tepki

Netflix yaptığı açıklamada Rusya'nın platformda 20 devlet TV kanalının canlı akışının yayınlaması isteğini reddettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz Aralık ayında Rusya, Yeni bir düzenlemeyle Netflix'in ülkedeki yayın akışıyla alakalı bir değişikliğe gitmesine karar vermişti. Rusya en az 20 devlet TV kanalının canlı akışını yayınlamasını istemişti.

Netflix ise Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi sebebiyle bu şartı yerine getirmeyeceğini açıklayarak Rusya'ya tepkisini gösterdi. Rusya, Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunarak işgal etmişti. Putin, bu işgali sonlandırmamakta kararlı gözüküyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine atıfta bulunan Bir Netflix sözcüsü Variety : "Mevcut durum göz önüne alındığında, bu kanalları hizmetimize ekleme planımız yok." açıklamasında bulundu.

Rus düzenleyici Roskomnadzor, 2021'in sonlarında Netflix'i günlük 100 binden fazla aktif kullanıcısı olan akış hizmetlerinin yer aldığı "görsel-işitsel hizmetler" listesine kaydetmişti. Bu listeye kayıtlı akış hizmetleri, aralarında Channel One ve Rus Ortodoks Kilisesi kanalı olan Spas'ın da yer aldığı 20 devlet TV kanalının canlı akışını sunması gerekiyor.

ilginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *