"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Samsung işçilerinden grev: Eninde sonunda diz çöküp müzakere masasına gelecekler

Samsung işçilerinden grev: Eninde sonunda diz çöküp müzakere masasına gelecekler

Güney Kore merkezli Samsung firmasındaki sendikalı çalışanlar, yan haklar ve maaşta iyileştirme amacıyla başlattıkları 3 günlük grevi 'süresiz' uzatma kararı aldı.

Yonhap'ta yer alan habere göre, Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU) tarafından yapılan açıklamada, 8 Temmuz'da başlayan grev süresince şirketin çalışanlarla herhangi bir diyaloğa girmediği ifade edildi.

AA'nın aktardığına göre, normalde grevin 5 güne uzatılacağı ancak Samsung'un sorunu çözmek için herhangi bir çaba göstermemesi nedeniyle planın değiştirildiği belirtildi. Maaş, ek ikramiye ve izin sistemi gibi konularda iyileştirme talebiyle başlatılan grev 'süresiz' olarak uzatıldı ve şirket müzakere masasına gelene kadar grev devam edecek.

Açıklamada, "Eninde sonunda diz çöküp müzakere masasına gelecekler. Zaferden eminiz." denildi.

Samsung tarafından yapılan açıklamada ise greve rağmen üretimde herhangi bir aksama olmadığı belirtilse de sendika, üretimde açık bir kesinti olduğunu ve grevin uzun sürmesi durumunda yönetimin daha fazla zarar göreceğini belirtti.

Güney Kore'de, Samsung'un 13 Haziran'da başlayan ve yaklaşık 2 hafta süren görüşmelerde çalışanların taleplerini kabul etmemesi üzerine NSEU grev kararı almıştı. Samsung çalışanları, grevi başlatmak üzere şirketin Hwaseong bölgesindeki tesisinin girişinde protesto düzenlemiş, ilk gündeki gösteriye 6 bin 540 kişi katılmıştı.

NSEU'nun 30 bin üyesi bulunmakta olup, Samsung'un 125 bin kişilik iş gücünün yüzde 24'ünü oluşturduğu belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *