"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Savaş sinyali mi? "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak"

Savaş sinyali mi? "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak"

Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’da suikasta kurban gitmesinin ardından Orta Doğu’da ipler iyice gerildi. İsrail'in saldırısına misilleme yapması beklenen İran'da devlet televizyonu normal yayını yarıda keserek "Dünya önümüzdeki saatlerde çok önemli gelişmelere tanıklık edecek” mesajını yayımladı.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da İsrail tarafından öldürülmesinin ardından gerilen Ortadoğu’da savaş çanları çalıyor.

İran Devlet Televizyonu “Önümüzdeki saatlerde Dünya olağanüstü manzaralara ve çok önemli gelişmelere tanık olacak” mesajını kullanırken sosyal medyada birçok hesaptan da İran’a fırlatılan füzelerin olduğu görseller paylaşılmaya başlandı.

İran televizyonları normal yayınını keserek askeri marşlar çalmaya başladı.

İRAN'DA BÜYÜK BİR ASKERİ HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

İran Dini Lideri Hamaney, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a savaş yetkisini devreden kararnameyi onayladı.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Herkesi İsrail'den ayrılmaya çağırıyorum. Olacaklardan kendi hükümetleri sorumludur." ifadelerine yer verildi.

İran Dini Lideri Hamaney, sosyal medyadan attığı eski bir gönderiyi sabitledi. Sabitlenen eski gönderide "Siyonist rejim bitti" ifadeleri kullanılıyor. 

İran Devlet Televizyonu: “Herkes, dini liderden gelecek emri bekliyor.”

ABD SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "İran'ın tehdidi ciddi" ifadeleri kullanıldı.

ABD donanmasına ait uçak gemisi Roosevelt, İran açıklarına ulaştı.

İran medyası, İran ordusunun İsrail’e sayısız füze ateşlediğini paylaştı. ABD’ye ait savaş uçakları füzeleri etkisiz hale getirmek için havalandığı belirtiliyor.

Ürdün, kendi topraklarından geçecek İran füze ve İHA'larını vuracağını; ABD, İngiltere ve İsrail savaş uçaklarına ise hava sahasını açacağını açıkladı.

AVRUPA ÜLKELERİNDEN VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

Fransa ve Polonya bölgede yükselmesi muhtemel askeri gerilim nedeniyle İran'daki vatandaşlarına bu ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

İran topraklarının tamamının seyahat uyarısı için kırmızı seviyede olduğu hatırlatılan uyarıda, "Fransız vatandaşlarının, hangi gerekçeyle olursa olsun, İran'a gitmemeleri resmi olarak tavsiye ediliyor" ifadesi kullanıldı.

Polonya'dan yapılan açıklamada ise, "Güvenlik durumundaki istikrarsızlık, bu 3 ülkeden ayrılmanın giderek daha da zorlaşacağına inanmamıza neden oluyor" ifadesi kullanıldı.

THY VE PEGASUS BU GECE İRAN'A UÇMAYACAK

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları, İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle bu gece İran'a yapılması planlanan seferlerini yarına erteledi.

İki firma İran'ın yanı sıra Irak ve Ürdün seferlerini de yarına ertelediğini açıkladı.

Öte yandan, Singapur Havayolları'nın uçuşlarında da İran hava sahasını kullanmayacağını ve alternatif rotalara başvuracağı belirtildi.

Açıklamada, "Orta Doğu'daki durumu yakından izlemeye devam edeceğiz ve uçuş rotalarımızı gerektiği gibi ayarlayacağız" ifadesi kullanıldı.

YUNANİSTAN'DA TEL AVİV VE BEYRUT'A UÇUŞLARINI DURDURDU

Yunanistan'ın Aegean Havayolları, güvenlik gerekçesiyle Tel Aviv ve Beyrut'a uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Orta Doğu'daki son gelişmeler nedeniyle, Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na tüm uçuşlarımız 6 Ağustos 2024'e kadar, Beyrut'taki Rafik Hariri Uluslararası Havalimanı'na uçuşlarımız ise 8 Ağustos 2024'e kadar askıya alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, uçuşları iptal edilen yolcuların yeniden rezervasyon yapabilecekleri veya para iadesi talep edebilecekleri belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *