"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya Sel felaketi Bangladeş’i sarstı: Uluslararası yardım bekleniyor

Sel felaketi Bangladeş’i sarstı: Uluslararası yardım bekleniyor

Bangladeş, 21 Ağustos'tan bu yana doğu ve güneydoğu bölgelerinde etkili olan yoğun sellerle boğuşuyor. Sel felaketi, en az 71 kişinin ölümüne ve 5,6 milyondan fazla kişinin mağduriyetine yol açtı.

Bangladeş hükümeti, uluslararası yardım çağrısında bulunarak, bu acil durumu hafifletmek için dünya genelinden destek arıyor.

Bangladeş basınında yer alan bilgilere göre, Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı'nın danışmanı Faruk Azam, başkent Dakka'da Birleşmiş Milletler (BM) ve çeşitli BM kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Azam, bağışçı kuruluşların, sellerin yol açtığı zararı değerlendirdikten sonra rehabilitasyon sürecinde işbirliği sözü verdiklerini belirterek, uluslararası yardımı talep etti.

Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı verilerine göre, sel felaketi 71 kişinin ölümüne neden oldu ve 5,6 milyon kişi doğrudan etkilendi. Ölenler arasında 19 çocuk ve 7 kadın bulunuyor. En çok zarar gören bölge ise 28 ölüyle Feni oldu. Sel, on binlerce evi hasarlandırırken, tarım arazileri ve balık çiftlikleri de büyük zarar gördü.

UNICEF, sellerin evleri, okulları ve köyleri tahrip etmesi nedeniyle Bangladeş'in doğusunda 2 milyondan fazla çocuğun risk altında olduğunu açıkladı.

Bangladeş hükümeti, sel felaketini Hindistan'ın su kaynaklarını yönetme biçimiyle ilişkilendirerek Hindistan'ı suçlamıştı. Ancak Hindistan Dışişleri Bakanlığı, bu suçlamaları reddetti. Hindistan ve Bangladeş, Himalayalar'dan Bengal Körfezi'ne akan 54 ortak nehri paylaşmakta ve bu ortak nehirlerin su paylaşımı konusunda sık sık anlaşmazlık yaşamakta.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *