"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2513 %-0.08
37,0889 %0.26
2.311.969 %1.405
3.017,97 0,84
Ara
İşçi Haber Dünya Singapur Havayolları, türbülans sırasında yaralananlara tazminat ödeyecek

Singapur Havayolları, türbülans sırasında yaralananlara tazminat ödeyecek

Singapur Havayolları, geçtiğimiz ay yaşanan ciddi türbülans olayında hafif yaralananlara 10 bin dolar, ciddi yaralanmalara en az 25 bin dolar ödeneceğini duyurdu.

Singapur Havayolları, Londra’dan kalkan ve Singapur seferini yapan uçakta gerçekleşen türbülans yüzünden yaralanan yolculara tazminat ödeyecek.

Havayolları, küçük yaralanmaları olanlara 10 bin dolar; ciddi sağlık sorunları yaşayanlara ise 25 bin dolar ödemeyi planlıyor.

Mayıs ayında Singapur Havayolları’na ait Londra’dan kalkan ve Singapur seferini yapacak uçak, Myanmar üzerinde şiddetli türbülansa yakalanmıştı. Türbülans sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7’si ağır 100’den fazla kişi yolcu yaralanmıştı.

Heathrow Havaalanı’ndan kalkan uçak, türbülansın ardından Bangkok’a yönlendirilmiş ve acil iniş yapmıştı.

Uçakta bulunan bir yolcu BBC’ye verdiği demeçte, “Korkunç bir çığlık duyuldu” demişti. Bir başka yolcu da Reuters’a verdiği demeçte, uçağın aniden sallanmaya başladığını ve “oturan ve emniyet kemeri takmayan herkesin anında tavana fırladığını” söylemişti.

Şirket, uçaktaki tüm yolculara bilet ücretlerinin iadesini yapılacağını söylemişti. Havayolu ayrıca tüm yolcuların acil masraflarını karşılamak için bin dolar teklif etmişti.

Kaynak: BBC

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *