"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Joe Biden: Sinvar'ın ölümüyle savaşın sona ermesi zamanı geldi!

Joe Biden: Sinvar'ın ölümüyle savaşın sona ermesi zamanı geldi!

ABD Başkanı Biden, Berlin'de yaptığı açıklamada, Hamas lideri Sinvar'ın öldürülmesinin ardından savaş hakkında konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya'nın başkenti Berlin'de basın mensuplarıyla bir araya geldiği sırada, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hikaye Pini görüntüsü

Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak bu gelişmeyi kutladığını ve artık ilerleme zamanının geldiğini ifade etti.

Biden, "Bu savaşın sona erme ve esirlerin evlerine dönmesi için bir zaman" olduğunu belirterek, Gazze'de ateşkes sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın birkaç gün içinde İsrail’e giderek durumu değerlendireceğini duyurdu ve ateşkes için somut adımlar atmayı amaçladıklarını söyledi.

Şunları içerir: The U.S. House Foreign Affairs Committee has subpoenaed Secretary of State Antony Blinken to appear on Sept. 24 regarding the 2021 Afghanistan withdrawal. #USPolitics #AntonyBlinken #Afghanistan #Congress #scrabblnews

Öte yandan, Netanyahu, "Önümüzdeki görev henüz tamamlanmadı" diyerek askeri operasyonların devam edeceğini bildirdi. Sinvar'ın öldürülmesi, Orta Doğu'daki dengeleri etkileyen bir olay olarak dikkat çekiyor. Sinvar, 7 Ekim 2023'te İsrail'in güneyine yönelik düzenlenen saldırıların arkasındaki isim olarak tanınırken, Hamas liderliği için Halil el Hayya'nın öne çıktığı belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *