"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2567 %-0.07
37,1155 %0.33
2.293.843 %0.881
3.015,73 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Somali'de plaja bombalı saldırı: 32 ölü, 63 yaralı

Somali'de plaja bombalı saldırı: 32 ölü, 63 yaralı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da terör örgütü Eş-Şebab tarafından gerçekleştirilen bir bombalı ve silahlı saldırıda 32 kişi yaşamını yitirdi, 63 kişi ise yaralandı.

Somali Polis Sözcülüğü, Eş-Şebab militanlarının, Mogadişu'daki Lido Plajı ve Beach View Otel’e yönelik bir saldırı düzenlediğini açıkladı. Bir intihar bombacısının kalabalık plajda kendini patlattığı, diğer bazı saldırganların ise otele girerek ateş açtığı belirtiliyor.

Saldırının ardından güvenlik güçleri gece boyunca çatışmalara devam etti ve olay, büyük bir kaosa yol açtı. Yaralılar hastanelere sevk edilirken, sosyal medyada yayımlanan görüntüler olayın şiddetini gözler önüne serdi. 

Hastaneler, kan ihtiyacı nedeniyle kan bağışı çağrısında bulundu. Eş-Şebab, saldırının sorumluluğunu üstlendi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Somali'deki terör saldırısını "en güçlü şekilde kınadığını" duyurdu.

Bakanlık, Somali’nin başkenti Mogadişu’da dün düzenlenen terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Somali’nin başkenti Mogadişu’da dün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda çok sayıda can kaybı yaşandığı ve yaralananlar olduğu derin bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Somali halkına başsağlığı diliyoruz. Türkiye, terörle mücadelesinde Somali’nin yanında olmaya devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *