"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya TBMM, Orta Doğu krizini masaya yatırmak için 8 Ekim’de toplanıyor

TBMM, Orta Doğu krizini masaya yatırmak için 8 Ekim’de toplanıyor

TBMM, 8 Ekim Salı günü kritik bir toplantıya ev sahipliği yaparak Orta Doğu’daki gelişmeleri masaya yatıracak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 8 Ekim Salı günü önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Orta Doğu’daki krizlere ilişkin kritik bir bilgilendirme yaparak, toplantının gündeminde İsrail’in Lübnan’a yönelik işgal girişimi olacağını açıkladı.

Numan Kurtulmuş: Mısır halkıyla en ufak bir sorunumuz yok

MİLLİ BİR MESELE OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Kurtulmuş, Türkiye'nin bölgede ayakta kalabilen büyük bir ülke olduğunu vurgulayarak, bu konunun siyaset üstü bir mesele olduğunu ve milli bir önem taşıdığını ifade etti.

BAKANLAR MECLİSE BİLGİ VERECEK

Toplantıda, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanları, yaşanan gelişmeler hakkında TBMM Genel Kurulu’nu bilgilendirecek. Bu bilgilendirme, milletvekillerinin bölgedeki durumu daha iyi kavramalarına ve gereken önlemleri tartışmalarına olanak tanıyacak.

ORTADOĞU'DAKİ GELİŞMELERİN ÖNEMİ

Orta Doğu’da yaşanan olayların sadece bölge için değil, dünya genelinde büyük bir etki yarattığını hatırlatan Kurtulmuş, TBMM’nin alacağı kararların Türkiye’nin uluslararası ilişkileri açısından önemli sonuçlar doğurabileceğine değindi.

8 Ekim’de gerçekleştirilecek bu oturum, Türkiye’nin Orta Doğu politikaları için kritik bir dönüm noktası olabileceği söylenmekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *