"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Tel Aviv, Gazze'den çekilmeyi kapsamayan "sınırlı" ateşkes önerisi sundu

Tel Aviv, Gazze'den çekilmeyi kapsamayan "sınırlı" ateşkes önerisi sundu

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesini kapsamayan yeni "sınırlı" bir ateşkes önerisi sunduğunu bildirdi.

Devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail, Gazze'de Hamas'ın esir tuttuğu bazı İsraillilerin serbest bırakılması karşılığında kısıtlı bir ateşkes teklifi sundu. Ancak bu önerinin, İsrail ordusunun Gazze'den çekilmesini içermediği belirtildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ateşkes önerisini görüşmek üzere Mısır'a, iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'in Başkanı Ronen Bar'ı gönderdi. Bar, Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hasan Mahmud Reşad ile bir araya gelerek, Hamas ile ateşkes müzakerelerini daha kapsamlı bir anlaşmaya taşıyacak bir öneriyi değerlendirdi.

Söz konusu anlaşma, birkaç günlük bir ateşkesin sağlanması ve bunun karşılığında Gazze'de tutulan bazı İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını içeriyor.

Öte yandan, Gazze'deki saldırılar devam ederken, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in hava saldırılarında yaklaşık 42 bin Filistinli hayatını kaybetti. Enkaz altında binlerce kişinin olduğu belirtiliyor ve sivil altyapı büyük hasar görüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *