"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Telegram'ın kurucusu Durov adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Telegram'ın kurucusu Durov adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Fransa'da 24 Ağustos'ta gözaltına alınan, mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ulusal basında yer alan bilgilere göre, "otoritelere bilgi vermeyi reddetme" gibi suçlamalarla sorgulanan Pavel Durov, bugün hakim karşısına çıktı.

Paris Savcılığı, Durov'un 12 ayrı suçlamayla karşı karşıya olduğunu ve 96 saatlik gözaltı süresinin ardından mahkeme tarafından 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını duyurdu. Durov, tutuksuz yargılanacak ve Fransa'dan çıkış yasağı getirildi.

Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havaalanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov hakkındaki suçlamalar arasında yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçların bulunduğunu belirtti. Beccuau, Durov'un Organize Suçlarla Mücadele biriminin yürüttüğü ön soruşturmanın ardından 8 Temmuz'da açılan "X" soruşturması çerçevesinde gözaltına alındığını ve 12 ayrı suçlamayla ilgili araştırma yapıldığını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *