"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Telegram'ın Kurucusu Durov'un gözaltına alınmasına ilişkin Kremlin'den açıklama

Telegram'ın Kurucusu Durov'un gözaltına alınmasına ilişkin Kremlin'den açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınması hakkında açıklama yapmanın erken olduğunu belirtti. Peskov, Fransa’daki gözaltı hakkında şu anda neyle suçlandığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Ukrayna’nın Kursk’a düzenlediği saldırıya karşılık verme gerekliliğini vurguladı. "Bu tür düşmanca hareketlere uygun bir yanıt verilmesi elzemdir ve bu yanıt mutlaka olacaktır" şeklinde konuştu. Kursk saldırılarının Rusya ile Ukrayna arasında yürütülen gizli müzakereleri etkilediği iddialarını ise reddetti, "Bu tür müzakereler söz konusu değildi ve şu an müzakere konusu önemini yitirmiştir" dedi.

Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Peskov, "Durov’un tam olarak neyle suçlandığını henüz bilmiyoruz. Bu konuda resmi bir açıklama almadık" dedi. Durum netleşmeden herhangi bir yorum yapmanın yanlış olacağını belirten Peskov, suçlamalar açıklandığında daha kapsamlı bir değerlendirme yapılacağını ekledi. 

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Pavel Durov’un Bakü’de görüşüp görüşmediği sorusuna da "Hayır" yanıtını verdi. 

Rus ve Fransız medyasında, Durov’un 24 Ağustos’ta Fransa’da yasa dışı içeriklere erişim sağladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bilgisi yer aldı. Ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa'ya Durov’a erişim talep eden bir nota verdiklerini açıkladı. Telegram’dan yapılan açıklamada ise, Durov’a yönelik suçlamaların "saçmalık" olduğu ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *