"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Dünya Tesla hissedarından Elon Musk'a dava: Haksız kazanç mı sağladı?

Tesla hissedarından Elon Musk'a dava: Haksız kazanç mı sağladı?

Tesla hissedarı tarafından Elon Musk ve Tesla yönetim kuruluna, hisse senedi fiyatlarında düşüşe yol açan Ocak 2023 satış raporu öncesinde, 7,5 milyar dolar değerindeki Tesla hisselerini satması nedeniyle haksız kazanç davası açıldı.

Konuya ilişkin şirket dosyalarında yer alan bilgiye göre Musk, kısa süre önce tamamladığı Twitter satın alımı için nakit kazanmak amacıyla elindeki varlıkların bir kısmını tasfiye ederken, 4 Kasım ile 12 Aralık arasında toplam 41,5 milyon dolarlık Tesla hissesi sattığı kayıtlarda yer aldı.

"MÜKEMMMEL BİR TALEBİMİZ VAR"

Söz konusu satışlar, Musk'ın yatırımcılara "4. çeyrek için mükemmel bir talebimiz var" dediği 19 Ekim 2022 tarihli kazanç çağrısından kısa bir süre sonra yapıldı.

Ancak Tesla dördüncü çeyrek satışlarını açıkladığında tahmin edilenden çok daha zayıftı ve bu da hisselerin yüzde 12 düşmesine sebebiyet verdi. Bu da hisse senedinin iki yılı aşkın süredir en kötü işlem günü olarak kayıtlara geçti.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI" İDDİASI

Dava hissedar Michael Perry tarafından açıldı. Açılan davada "Musk, görevi kötüye kullanmasından ve içeriden maddi ve olumsuz bilgileri istismar etmesinden kar elde etti" iddiası yer alırken dava kapsamında, Musk'tan hisse satışından elde edilen karın yanı sıra avukat ücretleri ve diğer masrafların da şirkete iade edilmesi talep edildi.

Söz konusu davaya göre Musk muhtemelen satış sırasında zayıf satış raporunun geleceğini biliyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *