"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2675 %-0.04
37,1075 %0.25
2.310.910 %0.51
2.999,70 0,23
Ara
İşçi Haber Dünya Trump mitinginde trajik kahramanlık: Ailesini korurken hayatını kaybetti

Trump mitinginde trajik kahramanlık: Ailesini korurken hayatını kaybetti

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde bulunulan mitingde hayatını kaybeden kişinin ailesini korumaya çalışırken vurulduğu öğrenildi.

Elli yaşındaki gönüllü itfaiyeci Corey Comperatore, cumartesi günü Pennsylvania'daki mitingde silah sesleri duyulduğunda kendini ailesinin üzerine attı.

Pennsylvania eyalet polisi, mitingde vurulan diğer iki kişinin 57 yaşındaki David Dutch ve 74 yaşındaki James Copenhaver olduğunu açıkladı. Durumları cumartesi günü kritik olarak bildirilen bu iki kişinin şimdi stabil halde oldukları belirtildi.

Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, pazar günü düzenlediği mitingde, "Corey bir kahraman olarak hayatını kaybetti" dedi. Shapiro, Comperatore'nin eşi ve iki çocuğuyla görüştüğünü söyledi. Shapiro, "Corey her pazar kiliseye giderdi," diyerek, "Toplumuna ve özellikle ailesine derin bir sevgi beslerdi," şeklinde konuştu. Vali, Comperatore'nin büyük bir Trump destekçisi olduğunu ve cumartesi günkü miting için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

KIZI PAYLAŞIMDA BULUNDU

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Comperatore’yi “kahraman” olarak nitelendirirken, Comperatore'nin kızı Allyson Comperatore, Facebook hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“Dün zaman durdu. Ve her şey yeniden başladığında ailem ve ben gerçek bir kabusu yaşamaya başladık. Hepimizin (özellikle babamın) sabırsızlıkla beklediği heyecan verici bir gün, hayal edilebilecek en travmatik deneyime dönüştü."

Comperatore, babasını “bir kızın sahip olmak isteyebileceği en iyi baba” olarak nitelendirdi ve ekledi:

“Kız kardeşim ve benim hiçbir şeyimizi eksik etmedi. Siz ararsınız, o cevap verir ve ihtiyacınız olan her şeyi yapar, nasıl yapacağını bilmiyorsa da nasıl yapacağını bulurdu.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *